Power BI Premium per användarlicens

Power BI Premium kommer inom kort även släppas som per-användarlicens. Tidigare har man bara haft möjlighet att köpa Power BI Premium som dedicerad kapacitet vilket i princip har uteslutit små och medelstora organisationer från en hel del bra funktionalitet. 

Vad är det för bra funktioner som tillgängliggörs då? 

För mycket för att lista alla här, men några favoriter är Paginated Reports, AI och XMLA Endpoint connectivity som ger en massa bra och viktiga funktioner i en modern BI lösning.  

Under hösten kommer premium finnas tillgänglig gratis, det är i dagsläget inte känt vad det kommer att kosta efter det. Så tipset är att testa funktionerna så snart som de tillgängliggörs för att kunna utvärdera om det är något för er – och om det är värt den extra kostnaden. I vilket fall så kommer det alltså en ny nivå som heter Premium per user, vilket betyder att man inte behöver både Power BI Pro och Premium per user. 

Läs denna artikel för mer information

Delning av rapporter 


En sak man behöver hålla reda på är delning av rapporter. Enkelt uttryckt så krävs det Power BI Pro licenser för att utveckla och dela rapporter med både Premium User och Premium Per Capacity licenser. Se bilden ovan.

Läs mer om vad vi kan hjälpa er med, samt boka en kostnadsfri konsultation här!

Share this article on social media!

Recommended Articles